Ugrás a fő tartalomra

Mézeskalácsos-gesztenyés torta! Gluténmentesen,hozzáadott cukortól mentesen és csökkentett szénhidráttal!



Hozzávalók (18 cm-es tortaformához )

140 g Szafi reform csokoládés muffin lisztkeverék
4 db tojás
20 g kókuszolaj
70 g víz
30 g eritrit
20 g vaníliás eritrit

A gesztenyés krémhez:

2 csomag gluténmentes,cukormentes vaníliás pudingpor
1 liter tej /természetesen bármilyen tejjel helyettesíthető/
5 dkg vaj
2 db cukormentes light gesztenyemassza
édesítőszer ízlés szerint
1 kiskanál vaníliás eritrit
ízlés szerint mézeskalács (én raktam bele azért bőven)

Díszítésnek: 

1 csomag cukormentes,light gesztenyemassza
6 dkg cukormentes étcsokoládé
mézeskalács

A tészta receptjét és hozzávalóit innen be lehet szerezni:

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/
https://www.dietas-termekek-webshop.hu/

Mézeskalács receptet,akár nálam is találtok! :)

https://bakeenroll.blogspot.com/2018/12/hozzavalok-200-g-szafi-reform-kenyer-es.html



Elkészítés:

1. A tészta folyékony hozzávalót egy tálba kimérjük és összekeverjük,majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és kézi robotgép segítségével összeállítjuk a tésztát.

2. 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső,légkeverés programon 30 perc alatt készre sütjük.
(Tűpróbával ellenőrizzük,a sütő erősségétől függően megváltozhat a sütési idő!)

3. Miután elkészült a tészta,hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Ezalatt elkészítjük a krémet: A pudingport,a tejjel, az édesítőszerekkel sűrűre főzzük és még melegen belekeverjük a vajat,ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A kihűlt pudingos krémbe,kézi robotgép segítségével belekeverjük a mézeskalácsokat,amit én lereszeltem. ( De lehet nagyobb darabokban is hozzáadni,a krémtől úgy is megpuhul!)

6. A kihűlt tésztát 3 felé osztjuk és megtöltjük a mézeskalácsos krémmel,a krém tetejére reszelünk a gesztenyemasszából is.

7. Mikor megtöltöttük a tortát,kívülről is bekenjük a krémmel és kedvünk szerint díszítjük még gesztenyével és olvasztott csokoládéval,illetve mézeskaláccsal.

Utolsó lépésként,hagyjuk a hűtőben összeállni a tortát!

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv